Települési rendkívüli iskolakezdési és óvodáztatási támogatás

Legyesbénye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyszeri iskolakezdési és  óvodáztatási támogatás megállapításáról döntött.

A települési rendkívüli iskolakezdési támogatásra kérelmet nyújthat be az a legyesbényei  állandó lakóhellyel illetve tartózkodási hellyel rendelkező szülő vagy törvényes képviselő, akik családjukban általános iskolai és középiskolai tanulmányokat folytató gyermeket nevelnek, és az általános iskolás gyermek a Legyesbényei Zalay Andor Általános Iskolában tanul.

A kérelemhez mellékelni kell munkáltatói igazolást, illetve 16 éven felüli tanulmányokat folytató tanulók esetében a tanulói jogviszonyt érvényes diákigazolvány bemutatásával tudja igazolni.

A települési rendkívüli óvodáztatási támogatásra kérelmet nyújthat be az a legyesbényei  állandó lakóhellyel illetve tartózkodási hellyel rendelkező szülő vagy törvényes képviselő, aki óvodás korú gyermeket nevel és a gyermekét a legyesbényei óvodába járatja. A kérelemhez mellékelni kell munkáltatói igazolást.

A támogatást az a személy kaphatja meg, akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg Legyesbénye Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletében leírtakat, mely a szociális vetítési alap mindenkori összegének nyolcszorosát tehát 228.000.-Ft.

A kérelem formanyomtatványa letölthető a honlapról vagy beszerezhető az Önkormányzati Hivatalban (3904. Legyesbénye, Rákóczi út 82.)

A kérelem benyújtására 2024. szeptember 30. napjáig van lehetőség.

Legyesbénye, 2024. július 22.

                                                                                                      Lengyelné Dr. Bús Zita sk.

                                                                                                               polgármester

Scroll to Top