TÁJÉKOZTATÁS

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló  191/2020. (V.8.) Korm.rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3.§ (1) bekezdése értelmébena települési önkormányzat jegyzőjéhez címzett a 4.§ (1) bekezdés szerinti engedélyköteles bejelentéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fogadjuk. 

A Rendelet 4.§ (1) bekezdése szerint az engedélyköteles tevékenység- az e rendeletben foglaltak kivételével – engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül, az 5.§. (1) bekezdés szerinti ellenőrzött bejelentéstől számított 8 napon belül közölt értesítés közlését követően végezhető az engedélyre jogszabályban meghatározott hatályossági időtartam alatt. 

A Rendelet 5.§ (1) bekezdése kimondja, hogy az ellenőrzött bejelentés elektronikus úton tehető meg. Elektronikus úton megtett bejelentésnek minősül az ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint a fentebb megjelölt e-mail címre küldés útján megtett bejelentés is. Ha jogszabály az Ákr. szerinti kérelemre induló eljárásban a kérelem benyújtására kizárólag elektronikus űrlap formátumban való benyújtást engedélyez, a bejelentésre is ezen az úton kerülhet sor.

A bejelentésért az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50%-át kell leróni vagy megfizetni. Ha e rendelet alapján engedélyezésre került sor, a díjat a jogszabályban megállapított díj 100%-ára kell kiegészíteni. 

Kérjük tájékoztatásunkra és a 191/2020. (V.8.) Korm.rendeletre figyelemmel tegye meg ellenőrzött bejelentését!

Legyesbénye, 2020.05.15.

 

   Bodnár Jánosné

           jegyző

                                                          nevében és megbízásából:

 

     Barta Csilla

      ügyintéző 

2019 11.29 logo

Magyar Falu Program

magyar falu program logo 1x1

Keresés

Vállalkozások

Bénye-lak


Annabella rendezvényszolgálat