Fekete Madonna Legyesbényén

b_240_180_16777215_00__kepek2015_0029_-_templombelso.jpgA községünkben található madonna egyik legszebb barokk ábrázolás közép-európában. Vászon alapon, olajjal festett kép, késő barokk aranyozott keretben. Ezen kívül egy nagyobb XVI. Lajos stílusú késő barokk díszes keretet kapott a közelmúltban.

 

 

 

 

 

Fekete Madonna

A kereszténység korai elterjedése során alakult ki a  Fekete Madonnák  kultusza, melyeket napjainkban is tisztelet övez. A megművelésre váró földet jelképezi, más megközelítésben a megművelésre váró otthont.
Énekek Énekében:
„Fekete vagyok, de szép,
Jeruzsálem leányai…”
„Ne nézzetek engem, mert a nap színtelenített meg engem: az fiai harcoltak ellenem”
CSODATÉVŐ MADONNÁNAK IS TARTJÁK ÉS EGYÉRTELMŰEN JELEN VAN A SZŰZANYA HATALMAS VILÁGOSSÁGA, ÖNMAGÁBÓL ÉS ÖNNÖN SZERETETÉBŐL ÉS JÓSÁGÁBÓL SUGÁRZÓ ISTENI FÉNYESSÉGE. EZ A FÉNYESSÉG AZ ÉGBŐL JÖTT, DE A MÉLYBŐL SZÜLETETT ÚJJÁ.

 

Imádság a Fekete Madonnához

b_240_180_16777215_00__kepek2015_0030_-_fmad.jpgSzent Anya, kegyelemmel, jósággal és könyörülettel teljes. Neked ajánlom minden gondolatomat, szavamat és tettemet, lelkemet és testemet. Alázattal könyörgöm áldásodért és imáidért, hogy üdvözüljek. Teljesen feléd fordulok ma, testemmel, lelkemmel, örömben és szenvedésben, hogy elnyerhessem magamnak és testvéreimnek áldásodat itt a földön, és az örök életet a mennyben. Ámen

 

 

 

A Csodatévő Madonna megvéd minket és a kereszténységet a terrorizmustól és a harcos ideológiáktól
Az első zarándoklatot 2015. június 14-én szerveztük.
Megtekinthető: Legyesbénye, Rákóczi u. 75
Kastély

 

 

Bővebb információért kérjük látogasson el a Fekete Madonna weboldalra: www.feketemadonna.hu


2019 11.29 logo

Magyar Falu Program

magyar falu program logo 1x1

Keresés

Vállalkozások

Bénye-lak


Annabella rendezvényszolgálat